Druženje s groficom Lujzom

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 28.02.2016. / 28.02.2016.
vrijeme održavanja: od 11 do 13 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Katarina Ivanišin Kardum

Uz izložbu Automobil: kultura mobilnosti u nedjelju 28. veljače 2016. u trajanju od 11 do 13 sati, održati će se dramska izvedba uz prigodne radionice.

U suradnji s volonterima koji se bave popularizacijom djela grofice Lujze Erdődy, putem dramske izvedbe u postavu izložbe predstavit će se značajniji događaji iz života grofice Lujze. Grofica Lujza najznačajnija je ličnost novomarofske povijesti s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Bila je velika dobročiniteljica, osnivateljica zaklada za siromašne, podupirateljica raznih humanitarnih i građanskih udruga te škola i crkava.

Suprug grofice Lujze, grof Rudol Erdődy bio je veliki zaljubljenik u tehniku i automobile te prvi predsjednik I Hrvatskog automobilnog kluba osnovanog 1906. godine u Zagrebu. Grofica će posjetiteljima ispričati kako je bilo živjeti uz njega, opisati njegove brze vožnje tadašnjim automobilima za koje je plaćao čak i novčane kazne!

Nakon izvedbe uslijedit će i praktične radionice namijenjene uzrastima do 12 godina starosti. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.   

Autori programa: Tibor Martan, Ana Martan, Štefanija Vuk i Štefanija Turković

Koordinatorica: Katarina Ivanišin Kardum

Tehnički muzej „Nikola Tesla“

Savska cesta 18, Zagreb

Informacije:

Katarina Ivanišin Kardum

Tel. 01/4844-050

katarina.ivanisin.kardum@tehnicki-muzej.hr

povratak