TESLINO NOVO RUHO - MUZEJ ZNANOSTI I TEHNIKE ZA 21 STOLJEĆE

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 04.10.2017. / 28.10.2017.

Tehnički muzej Nikola Tesla potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Projektnom prijedlogu „Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće“ partnerskih institucija Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ i Grada Zagreba, dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2.577.770,99 HRK.

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održano je u četvrtak, 05. listopada 2017. godine u Banskim dvorima, a Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ Markita Franulić.

Realizacija projekta čija je ukupna vrijednost preko 20 milijuna kuna, znači stvaranje novog kulturnog proizvoda Tehničkog muzeja ”Nikola Tesla”  i Grada Zagreba kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja utemeljenih na znanstveno-umjetničkoj izvrsnosti i inovativnosti. Zajednica i posjetitelji Grada dobit će mjesto učenja kroz igru i zabavu o važnim temama za svakodnevni život uz osviješteni odnos prema okolišu te učenje o prošlosti za budućnost. Stvorit će se novi gradski "landmark" vezan za znanost i kulturu te stvoriti potencijal za daljnji razvoj Muzeja i sredine u kojoj djeluje.

povratak