TJEDAN SVEMIRA

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb; PLANETARIJ
datum početka/završetka: 04.10.2017. / 06.10.2017.
vrijeme održavanja: u 18 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Zvonimir Drvar

U tijeku Tjedna svemira od srijede 4. listopada do petka 6. listopada očekuju vas interesantna predavanja u našem Planetariju

SVE SU ULAZNICE PODIJELJENE. hVALA NA INTERESU

World Space Week 4 – 10.10.2017.

U srijedu, 4. listopada 2017. u 18 sati u Planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

SVEMIRSKA ERA ČOVJEČANSTVA 1. DIO

Predavač je Ante Radonić

a u četvrtak, 5. listopada 2017. u 18 sati u Planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

SVEMIRSKA ERA ČOVJEČANSTVA 2. DIO

Predavač je Ante Radonić.

Dana 4. listopada navršava se točno 60 godina od kako smo praktično ušli u svemirsku eru. Tog dana lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit "Sputnik – 1". Do danas je izvedeno preko pet tisuća lansiranja različitih letjelica. Osvrnut ćemo se na neke povijesne misije. Koliko smo danas ovisni o svemirskoj tehnologiji? Taj napredak omogućio nam je da bolje shvatimo gdje smo mi u svemiru i kakvi se sve procesi odigravaju daleko od nas.. Na kraju posjetitelji će moći postavljati pitanja o svemiru i svemirskim letovima.

U petak, 6. listopada 2017. u 18 sati u Planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

UPOZNAJMO SVEMIR

Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija.

Na predavanju će biti riječi o najvažnijim otkrićima koja su nam pomogla da bolje razumijemo svemir, o zvijezdama i galaksijama te o načinu određivanja udaljenosti do njih. Kako se naša saznanja o svemiru svakodnevno mijenjaju, tako raste i broj modela kojima se on pokušava bolje objasniti što razvija i nove ideje u boljem razumijevanju svemirskog prostranstva.

Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen.

Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb, Savska cesta 18,

tel. 01/48 44 050, marijo.zrna@tmnt.hr

povratak