Tjedan svemira

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 05.10.2016. / 06.10.2016.
vrijeme održavanja: 18 sati
organizator: Tehnički muzej Nikola Tesla
voditelj: Ante Radonić

U tijeku Tjedna Svemira u srijedu 5. listopada i četvrtak 6. listopada očekuju vas interesantna predavanja 

TJEDAN SVEMIRA

World Space Week 4 – 10. 10.2016.

U srijedu, 5. listopada 2016. u 18 sati u kinodvorani Muzeja održati će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

SVEMIRSKI LETOVI JUČER, DANAS, SUTRA

Predavač je Ante Radonić.

Predavanje se održava povodom ulaska u 60. godinu svemirske ere. Upravo prije 59 godina (4. listopada 1957.) lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit "Sputnik – 1" čime je praktično čovječanstvo ušlo u svemirsku eru.

Uz mnoštvo fotografija upoznati ćemo se sa povijesnim svemirskim letovima i saznati ćemo što se danas radi na polju astronautike. Što možemo očekivati u budućnosti? Govorit ćemo i o upravo objavljenoj viziji velikog poduzetnika Elona Muska. Kako je Elon Musk zamislio putovanja na Mars?

U četvrtak, 6. listopada 2016. u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" održati će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

KOLIKO POZNAJEMO SVEMIR?

Predavač jer Ante Radonić.

Pod umjetnim svodom kupole planetarija upoznati ćemo se sa zvijezdama i planetima. Pričat ćemo o tome kako s našim planetom jurimo strahovitom brzinom kroz svemirski prostor. Bit će riječi i o starosti Svemira, o njegovom ubrzanom širenju i o njegovoj veličini.

Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen.

Tehnički muzej "Nikola Tesla", Zagreb, Savska cesta 18,

tel. 01/48 44 050

info@tmnt.hr

povratak