ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN 2015.

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 12.05.2015. / 12.05.2015.
vrijeme održavanja: prema programu u prilogu
organizator: Tehnički muzej, Grad zagreb
voditelj: Davor Fulanović

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, od 11. do 16. svibnja 2015. održava se 6. Zagrebački energetski tjedan

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, od 11. do 16. svibnja 2015. održava se 6. Zagrebački energetski tjedan s porukom: „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“. …Poruka koju već šest godina za redom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba….

U suradnji s Arhitektonskim fakultetom i Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica, Školom za cestovni promet Zagrebi udrugom SUPEUS, (Studentskom udrugom za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje), Tehnički muzej sudjeluje s iznimno bogatim sadržajima na 6. zagrebačkom energetskom tjednu.

Cjelodnevno događanje u prostorima stalnog postava – prvenstveno Odjela i infocentra obnovljivi izvori i energetska učinkovitost, kino dvorani i na otvorenom prostoru dvorišta Tehničkog muzeja javnosti sadrži desetak predstavljanja, predavanja i radionica. Široki odabir tema od obnovljivih izvora – geotermalne energije, energetski gotovo nulte arhitekture, do solarnih - električnih automobila i bicikla te predstavljanja projekata Lemo/Learning E-Mobility, nudi sadržaje primjerene najširoj javnosti od najmlađe do seniorske populacije.

Tehnički muzej će na taj dan, u utorak 12. svibnja 2015. omogućiti i besplatni razgled svog stalnog postava za pojedinačni posjet.

Program događanja u Tehničkom muzeju nalazi se u prilogu.

Više informacija http://www.zagreb-energyweek.info/index-zew2015.html

Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb
01/4844-050
Kontakt i informacije: davor.fulanovic@tehnicki-muzej.hr

ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN 2015.

povratak